Доступність посилання

ТОП новини

На донецькій шахті імені Засядька тривають пошуково-рятувальні роботи і поновили видобуток вугілля


За словами міністра вугільної промисловості Сергія Тулуба, роботи ведуть на ділянках, не пов’язаних із аварією. Міністр також повідомив, що рятувальники не можуть дістатися тіл вісьмох гірників, які залишаються в зоні, охопленій пожежею. За його словами, на її гасіння може піти від двох до шести місяців. Тіла ще трьох шахтарів, імовірно, піднімуть на поверхню упродовж кількох діб. Ідеться про 11 осіб, яких офіційно вважають зниклими безвісти. Тим часом, сьогодні завершилили поховання останніх із 89 загиблих гірників, тіла яких були підняті із шахти у перші дні після трагедії. Родини загиблих гірників одержать близько 300 тисяч гривень допомоги.


За словами міністра вугільної промисловості Сергія Тулуба, роботи ведуть на ділянках, не пов’язаних із аварією.

Міністр також повідомив, що рятувальники не можуть дістатися тіл вісьмох гірників, які залишаються в зоні, охопленій пожежею. За його словами, на її гасіння може піти від двох до шести місяців.

Тіла ще трьох шахтарів, імовірно, піднімуть на поверхню упродовж кількох діб.

Ідеться про 11 осіб, яких офіційно вважають зниклими безвісти.

Тим часом, сьогодні завершилили поховання останніх із 89 загиблих гірників, тіла яких були підняті із шахти у перші дні після трагедії.

Родини загиблих гірників одержать близько 300 тисяч гривень допомоги.

Сім’ї загиблих на шахті імені Засядька гірників, тіла яких не знайдені, отримають компенсацію за рішенням суду, заявив Сергій Тулуб.

За його словами, суд може винести ухвалу на підставі рішення держкомісії ще до того моменту, як рятувальники піднімуть тіла загиблих на поверхню.

За очікуваннями, сьогодні ж експерти мають оприлюднити попередні висновки щодо причин аварії.

Вибух метану на шахті імені Засядька стався в ніч на неділю.

Аварійна ділянка розташована на глибині понад кілометр.

Під землею на момент аварії перебували понад чотири з половиною сотні шахтарів. 89 із них загинули, доля 11 залишається офіційно невідомою. У лікарні залишаються 34 гірники, один – у вкрай важкому стані.

Це наймасовіша загибель людей на вугільних підприємствах за всю історію України.

Матеріали до теми:

• Тіла 8 шахтарів не зможуть дістати з шахти імені Засядька ще тривалий час • У Донецьку в вівторок, у День національної жалоби, поховали перших 28 загиблих від вибуху на шахті імені Засядька • Польща допоможе родинам шахтарів, які загинули на шахті в Донецьку • Хто такий Засядько? Що собою становить шахта його імені? • Вугільна трагедія • Копальня-вбивця імені Засядька • Вiктор Ющенко: Трагедiя в Донецьку є викликом усiй державнiй владі, а не лише вугiльнiй промисловості • «Убойна» шахта. Аварія на шахті ім. Засядька може стати найбільшою за всю історію незалежної України • Ціна українського вугілля – друге місце в світі за смертністю на шахтах
XS
SM
MD
LG