Доступність посилання

ТОП новини

Глава МЗС Британії після Краматорська: Росію і Путіна притягнуть до відповідальності


 Внаслідок обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську загинули 50 людей
Внаслідок обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську загинули 50 людей

Після ракетного обстрілу залізничного обстрілу в Краматорську глава МЗС Британії Ліз Трасс заявила, що Росію і російського президента Володимира Путіна «притягнуть до відповідальності».

«Приголомшена жахливими повідомленнями про російські ракетні обстріли мирних жителів на залізничному вокзалі Краматорська на сході України. Атака на цивільних є військовим злочином. Ми притягнемо до відповідальності Росію і Путіна», – написала вона у своєму твіттері.

Ліз Трасс також повідомила, що Велика Британія знову надасть військову допомогу Україні, зокрема понад 800 протитанкових ракет і систем протиповітряної оборони.

У Краматорську на Донеччині 8 квітня російські військові завдали ракетного удару по залізничному вокзалу, звідки здійснювалася евакуація і де перебували близько чотирьох тисяч цивільних. Внаслідок обстрілу загинули 50 людей, зокрема п'ятеро дітей.

Мер Краматорська переконаний, що удар по залізничному вокзалу є умисним, було добре відомо, що місто є центром евакуації. За його даними, щоденно через Краматорськ евакуювали до 8 тисяч людей.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG