Доступність посилання

ТОП новини

Кількість загиблих через обстріл в Краматорську зросла до 50


 Українські силовики біля фрагмента ракети «Точка-У» з написом російською мовою «За детей» після ракетного удару російськими військами по залізничному вокзалі в Краматорську, 8 квітня 2022 року
Українські силовики біля фрагмента ракети «Точка-У» з написом російською мовою «За детей» після ракетного удару російськими військами по залізничному вокзалі в Краматорську, 8 квітня 2022 року

Кількість загиблих внаслідок ракетного обстрілу залізничного вокзалу в краматорську зросла до 50. Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«П’ятдесят загиблих, із них п’ятеро – діти. Таку кількість жертв маємо на цю годину внаслідок удару російських окупаційних військ «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорськ», – написав він у своєму телеграмі.

За словами очільника Донецької ОВА, до лікарень було доправлено 98 осіб, з з них – 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків.

«Дванадцятеро з них померли у лікарні. 38 людей загинули одразу на вокзалі», – повідомив Кириленко.

У Краматорську на Донеччині 8 квітня російські військові завдали ракетного удару по залізничному вокзалу, звідки здійснювалася евакуація і де перебували близько чотирьох тисяч цивільних. Раніше повідомлялось про загибель 39 людей, зокрема чотирьох дітей. Мер Краматорська переконаний, що удар по залізничному вокзалу є умисним, було добре відомо, що місто є центром евакуації. За його даними, щоденно через Краматорськ евакуювали до 8 тисяч людей.

Це вже не перша атака російських військ по залізничній інфраструктурі України. Наприклад, 7 квітня три поїзда з біженцями були «відрізані» внаслідок удару військ РФ по шляхопроводу поблизу станції Барвінкове. На деякий час евакуація була заблокована. Проте згодом пошкоджену залізничну ділянку відновили, поїзди змогли проїхати.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG