Доступність посилання

ТОП новини

Палата представників США провела перше успішне голосування за пакет із допомогою Україні


За підсумками голосування, Палата схвалила правило для голосування пакета іноземної допомоги з результатом 316 проти 94 голосів
За підсумками голосування, Палата схвалила правило для голосування пакета іноземної допомоги з результатом 316 проти 94 голосів

Палата представників США ухвалила правило для голосування пакета законопроєктів з іноземною допомогою, який містить, у тому числі, понад 60 млрд доларів для України.

За підсумками голосування, Палата схвалила правило для голосування пакета іноземної допомоги з результатом 316 проти 94 голосів.

Таким чином, відкрито можливість для початку дебатів по чотирьох законопроєктах із допомогою Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також гуманітарною допомогою Газі та іншим регіонам.

Остаточне голосування по всьому пакету законопроєктів заплановане на суботу, 20 квітня.

Директор ЦРУ Вільям Бернс 18 квітня попередив американських законодавців, що, в разі якщо США не нададуть військової підтримки, Україна може програти війну проти Росії до кінця року.

У березні керівники американської розвідки попереджали американських законодавців, що затримка з наданням військової допомоги Україні дозволить Росії захопити більше української території. Якщо Україні не буде виділена допомога, то «ми побачимо нові Авдіївки», заявляв тоді очільник ЦРУ, маючи на увазі відступ української армії з Авдіївки після багатомісячної оборонної операції.

Президент України Володимир Зеленський цього місяця заявляв, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум

XS
SM
MD
LG