Доступність посилання

ТОП новини

Парламентарі країн Балтії направили спільного листа до Конгресу США із закликом схвалити допомогу Україні



Очікується, що Палата представників США 20 квітня розгляне питання надання Україні нової військової допомоги
Очікується, що Палата представників США 20 квітня розгляне питання надання Україні нової військової допомоги

Голови парламентів Естонії, Латвії та Литви направили спільного листа до Конгресу США із закликом схвалити пакет допомоги Україні, який був заблокований прихильниками жорсткої лінії в Республіканській партії, які хочуть прив'язати питання внутрішньої політики, такі як імміграція, до рішення про зовнішню допомогу.

«Європа робить історичні кроки для зміцнення своєї обороноздатності, але це неминуче вимагає часу – часу, якого Україна не має .Саме тому допомога США є незамінною на цьому вирішальному етапі», – йдеться в листі, адресованому спікеру Палати представників Майку Джонсону.

Спікери висловили сподівання, що Конгрес США ухвалить правильне рішення і затвердить пакет допомоги Києву, оскільки «підтримка України – це інвестиція в спільне безпечне майбутнє».

Очікується, що Палата представників США 20 квітня розгляне питання надання Україні нової військової допомоги на суму близько 61 мільярда доларів.

Читайте також: Трамп заявив, що виживання України важливе для США

Директор ЦРУ Вільям Бернс 18 квітня попередив американських законодавців, що Україна може програти війну проти Росії до кінця року у разі ненадання США військової підтримки.

У березні керівники американської розвідки попереджали американських законодавців, що затримка з наданням військової допомоги Україні дозволить Росії захопити більше української території. Якщо Україні не буде виділена допомога, то «ми побачимо нові Авдіївки», заявляв тоді очільник ЦРУ, маючи на увазі відступ української армії з Авдіївки після багатомісячної оборонної операції.

Президент України Володимир Зеленський цього місяця заявляв, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум

XS
SM
MD
LG