Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Одарченко каже, що Найєм нібито просив навчити його користуватися криптою, хабар заперечує


Андрій Одарченко зі своїми захисниками на засіданні Вищого антикорупційного суду, 22 листопада 2023 року
Андрій Одарченко зі своїми захисниками на засіданні Вищого антикорупційного суду, 22 листопада 2023 року

Депутат Верховної Ради Андрій Одарченко з партії «Слуга народу» заперечує, що давав хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму.

«Так, я спілкувався з Мустафою Найємом багато разів на різні теми. Жодних пропозицій неправомірної вигоди я не озвучував. Було виключно спілкування щодо допомоги, виділення коштів Державному біотехнологічному університету», – сказав депутат у ході засідання Вищого антикорупційного суду.

За його словами, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм просив його навчити користуватися криптогамнцем.

«Мустафа попросив мене, щоб я навчив його користуватись криптою. Я сам не вмію, тільки нещодавно купив криптогаманець, який у мене вилучили. Він порожній, там зеро, нічого немає. Я не переводив йому жодних біткоїнів, ми (з Артемом Чернецьким) просто налаштували в готелі Hilton, показали, як користуватися», – сказав Одарченко.

Депутат у суді розповів, що спілкувався з Найємом щодо допомоги університету.

«Я звернувся до колишнього свого колеги, прийшов на прийом…Він мене запросив. Я прийшов, показав альбом зруйнованого університету. Був Найєм. Він побачив, захотів допомагати одразу», – розповів він, додавши, що рішення про виділення грошей з фонду ліквідації наслідків збройної агресії ухвалюється в кілька етапів, в тому числі колегіально.

Читайте також: Андрій Одарченко, ще четверо, і спроба підкупу Мустафи Найєма: що про це відомо

Андрій Одарченко не виключає, що справа проти нього може бути свідченням «політичних чи якихось інших переслідувань», і згадав в цьому контексті свою роботу в парламентському комітеті з питань антикорупційної політики

У Національному антикорупційному бюро України 21 листопада заявили про викриття народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами. За даними з кількох джерел, в тому числі співрозмовників Радіо Свобода, йдеться про представника «Слуги народу» Андрія Одарченка.

За даними НАБУ, депутат пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin – в еквіваленті 50 тисяч доларів США, в обмін він просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

Як заявила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк у коментарі Радіо Свобода, виключення народного депутата Андрія Одарченка з партії розгляне дисциплінарна комісія.

До парламентських виборів ​Андрій Одарченко був деканом факультету управління торговельно-підприємницькою та митною діяльністю Харківського державного університету харчування і торгівлі. Також він був бізнесменом та володів низкою компаній з управління й оренди майна у Харкові.

Форум

XS
SM
MD
LG