Доступність посилання

ТОП новини

РНБО запровадила перші санкції за причетність до російських «виборів» на окупованих територіях


Він додав, що РНБО вже має інформацію про іноземних громадян, які планують брати участь у «виборах» як спостерігачі
Він додав, що РНБО вже має інформацію про іноземних громадян, які планують брати участь у «виборах» як спостерігачі

Рада національної безпеки і оборони запровадила перші санкції у зв’язку з незаконними російськими виборами в окупованому Криму та на Донбасі. Про це секретар Ради Олексій Данілов повідомив на брифінгу 17 вересня.

«Сьогодні були запроваджені санкції проти перших людей. Сьогодні під санкціями в нас 53 члени територіальних виборчих комісій, 33 кандидати в Держдуму. Я ще забув наголос зробити, дуже важливо – сім співробітників Федеральної служби безпеки Росії, які мали безпосередній стосунок до отруєння Олексія Навального. Вони так само сьогодні потрапили під санкції», – заявив він.

Данілов підкреслив, що цей перелік початковий: «це ті, які вже встановлені, далі буде».

Читайте також: Донбас «обирає» Держдуму. Все, що треба знати – в одному матеріалі

Він додав, що РНБО вже має інформацію про іноземних громадян, які планують брати участь у «виборах» як спостерігачі.

«Ми маємо сьогодні інформацію про певних громадян Франції, Венесуели, Сербії та інших країн, які мають бажання приїхати саме, скажімо так, як спостерігачі на цю територію. Я ще раз наполягаю: всі вони без винятку, попри те, що вони будуть під якимось дипломатичним чи іншим імунітетом, під санкціями нашої країни», – сказав він.

На цьому ж брифінгу секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив, що на засіданні РНБО 17 вересня обговорювалося запровадження санкцій через вибори до Державної думи, які Росія організовує на контрольованих Москвою українських територіях.

Читайте також: МЗС України висловивло сумнів у легітимності виборів в Держдуму Росії через залучення жителів ОРДЛО і Криму

У Росії 17 вересня розпочалося голосування на виборах до Державної думи, нижньої палати російського парламенту. Москва проводить голосування також в анексованому українському Криму, де відкриті дільниці для голосування. В окремих районах Донецької та Луганської областей Росія сприяє так званому «електронному голосуванню» або організовує підвезення осіб, що отримали російські паспорти, на територію Росії.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG