Доступність посилання

ТОП новини

Чоловік підпалив себе біля будівлі суду Нью-Йорка під час розгляду справи Трампа


Правоохоронні органи досліджують місце події після того, як чоловік підпалив себе в парку навпроти суду під час судового процесу над експрезидентом США Дональдом Трампом у Нью-Йорку, США, 19 квітня 2024 року
Правоохоронні органи досліджують місце події після того, як чоловік підпалив себе в парку навпроти суду під час судового процесу над експрезидентом США Дональдом Трампом у Нью-Йорку, США, 19 квітня 2024 року

Чоловік підпалив себе у Нью-Йорку, США перед будівлею суду, де тривав процес у справі експрезидента Дональда Трампа.

Чоловік зайшов до парку через дорогу від будівлі суду. Спочатку він розкидав листівки, а потім витягнув щось із рюкзака – облив себе і підпалив.

Поліція загасила полум’я за допомогою вогнегасників, постраждалого доправили до найближчої лікарні.

«Постраждалий перебуває у критичному стані, але він живий», – повідомили у пожежній службі Нью-Йорка.

Поки що поліція не повідомила, які були мотиви цього вчинку.

Правоохоронці розповіли на брифінгу, що потерпілому 37 років. Листівки, які він розкидав перед тим, як підпалити себе, містили інформацію, яку визначили як «теорію змови».

Дональд Трамп постав перед судом у справі про ймовірні незаконні виплати акторці фільмів для дорослих Стормі Деніелс у 2016 році. Це перший в історії подібний випадко суду над експрезидентом США в кримінальній справі.

Експрезиденту висунули звинувачення за 34 пунктами у фальсифікації ділової документації. Якщо його визнають винним, Трампу загрожує до чотирьох років в’язниці за кожним із 34 пунктів звинувачення.

Однак у разі обвинувального вироку Трамп зможе подати апеляцію, і йому не заборонять продовжувати брати участь у президентській кампанії чи бути обраним президентом у виборах 5 листопада.

Трамп не визнав себе винним у цій справі і вважає цей та інші судові процеси втручанням у вибори з боку його політичних опонентів.

Рік тому прокуратура Мангеттена висунула Дональду Трампу звинувачення у фальсифікації документів з метою приховати факт виплати 130 тисяч доларів із виборчих фондів колишній порноакторці Стормі Деніелс, яка стверджувала, що у неї був секс із Трампом.

Деніелс погрожувала виступити з викриттями під час передвиборчої кампанії. 130 тисяч були, за звинуваченням, платою за її мовчання. Гроші Деніелс передав колишній адвокат Трампа Майкл Коен, який виступить на суді свідком обвинувачення. Ці витрати були оформлені як оплата юридичних послуг. Дональд Трамп заперечує інтимний звʼязок із Деніелс і незаконне використання передвиборчих фондів.

Форум

XS
SM
MD
LG