Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії: тактика і частота атак українських БПЛА продовжують створювати проблеми для Росії


Пошкоджена будівля після атаки безпілотника в Єлабузі, Татарстан, Росія, 2 квітня 2024 року
Пошкоджена будівля після атаки безпілотника в Єлабузі, Татарстан, Росія, 2 квітня 2024 року

Тактика і частота атак українських БПЛА продовжують створювати проблеми для російських сил, заявляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

У відомстві нагадують, що 2 квітня 2024 року Збройні сили України завдали удару по заводу в Татарстані, який розташований за понад 1000 кілометрів від українського кордону і відомий тим, що виробляє іранські безпілотники типу Shahed, які Росія використовує атак проти України.

Як наголошують у розвідці зауважують, що ця атака вкотре демонструє здатність Збройних сил України проникати вглиб Росії, обходити російську протиповітряну оборону і виявляти будь-які допоміжні функції для війни.
Регіональний голова Татарстану згодом у своїй заяві сказав, що «ніхто не захистить нас, окрім нас самих». У британській розвідці припускають, що ці коментарі, швидше за все, демонструють страх перед подібними атаками.

«Цілком ймовірно, що Міністерство оборони Росії намагається захистити такі об’єкти і, швидше за все, намагається збалансувати ризик для об'єктів, де працюють цивільні особи, на користь збереження своєї уваги до лінії фронту, де тактика українських БПЛА і частота атак продовжують створювати проблеми для російських сил», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Під час ударів по об’єктах в Татарстані зброя іноземного виробництва не використовувалася – ГУР

Вранці 2 квітня дрони атакували підприємства Татарстана – в Єлабузі та Нижньокамську. Місцева влада заявила, що серйозних руйнувань немає, а технологічний процес підприємств не порушений. Українські медіа з посиланням на джерела у ГУР МО повідомили, що це спецоперація українських розвідників. У розвідці уточнили, що безпілотники атакували завод у Єлабузі, на якому збирають іранські «шахеди», маркуючи їх під «Герань-2».

Це була перша атака дронів по території Татарстану від початку повномасштабної війни Росії проти України.

У липні минулого року журналісти з'ясували, що студентів коледжу в місті Єлабуга в Татарстані залучають до складання іранських безпілотників «Шахед» на заводі в особливій економічній зоні.

Читайте також: Україна має дрони, здатні пролетіти понад тисячу кілометрів – Федоров

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG