Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Ганц заявляє, що Ізраїль не має наміру надати Україні зброю


Водночас Ганц каже, що Ізраїль продовжить надавати Україні медичну та гуманітарну підтримку
Водночас Ганц каже, що Ізраїль продовжить надавати Україні медичну та гуманітарну підтримку

Ізраїль не має наміру надавати Україні зброю у війні з Росією. Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, якого цитує видання Haaretz.

«Ізраїль не передаватиме Україні системи озброєння з низки оперативних міркувань», – зазначив він, як передає видання.

Водночас Ганц додав, що Ізраїль запропонував Україні допомогу у розробці розумної системи попередження про повітряні загрози, а також продовжить надавати їй медичну та гуманітарну підтримку.

Уряд Ізраїлю намагається зберегти нейтралітет у війні між Україною і Росією, посилаючись на тісні зв’язки з обома країнами.

Президент Володимир Зеленський ще в березні під час звернення до Кнесету (парламенту) і народу Ізраїлю заявив, що Ізраїль може допомогти Україні «захистити наше життя», і запитав, чому досі така допомога не надана.

18 жовтня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна відправить офіційну ноту урядові Ізраїлю з проханням невідкладно надати Україні системи протиповітряної оборони.

За його словами, Україна «давно наполегливо» закликає Ізраїль до співпраці у сфері протиповітряної оборони, і не бачить «жодних об’єктивних причин, чому це не повинно відбуватися, але це не відбувається».

XS
SM
MD
LG