Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: 18 квітня можливі обмеження електропостачання для бізнесу і промисловості


Обмеження будуть застосовані «рівномірно для бізнесу і промислових підприємств по всіх регіонах України»
Обмеження будуть застосовані «рівномірно для бізнесу і промислових підприємств по всіх регіонах України»

Компанія «Укренерго» попередила, що 18 квітня в Україні може виникнути необхідність в обмеженні електропостачання для промислових споживачів.

«Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» повідомляє, що 18 квітня з 8:00 до 22:00 може виникнути необхідність застосувати контрольовані обмеження енергопостачання промислових споживачів (графіки обмеження потужності). Вони будуть застосовані рівномірно для бізнесу і промислових підприємств по всіх регіонах України», – йдеться в повідомленні.

У компанії наголосили, що обсяг обмежень буде незначний, і вони не стосуватимуться об’єктів критичної інфраструктури й підприємств оборонного комплексу.

«Необхідність обмеження енергопостачання – наслідок російських масованих ракетних і дронових атак на українські електростанції. Через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії. В енергосистемі виник дефіцит потужності. Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії», – заявили в «Укренерго».

Раніше у компанії заявили, що через похолодання і хмарну погоду в Україні «стрімко» збільшилося споживання електроенергії і закликали до економного її використання.

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Читайте також: У ДТЕК розповіли, за яких умов запровадять графіки відключення світла по всій Україні

За даними Міненерго, 11 квітня сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки була повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Президент України Володимир Зеленський на тлі російських ударів наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО й інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Російський президент Володимир Путін 11 квітня заявив, що Росія була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах у відповідь на атаки Києва по російських цілях.

Форум

XS
SM
MD
LG