Доступність посилання

ТОП новини

З’явився новий цинічний «фотофейк» проти українців


Прощання із загиблим бійцем видають за ритуальне вітання перед «Правим сектором» і «поліцаями Автомайдану» на колінах

У соцмережах – у групах, які підтримують проросійських сепаратистів – і у деяких чеських медіа поширюють фото, де люди стоять на колінах перед колоною автомобілів. Мовляв, в Україні так мусять вітатись із «Правим сектором», або ж із так званими «поліцаями Автомайдану». Спростування такого «фотофейку» не забарилось.

У соціальних мережах у групах «Антимайдан» і «Новоросія» активно поширюють фото, на якому люди стоять на колінах, а повз них проїжджають машини із українськими прапорами.

«Ось вони, раби! В Україні, зокрема у місті Львові, коли поряд проїжджають «поліцаї Автомайдану» або ж «Правий сектор», потрібно вийти з машини, встати на коліна і зняти капелюха! Вам це нічого не нагадує? Скачіть і далі, вам ще чоботи вилизувати», – розповідають під зображенням автори у соцмережах.

Ймовірно, саме із соцмереж такий фотофейк підхопили й іноземні медіа, публікуючи, зокрема, новину, про «нову українську демократію» із гаслами «всі на коліна». Саме публікація з таким зображенням з’явилась на одному з чеських порталів.

Фото демонструють у контексті ритуалу, який порівнюють із ритуалом терористичних організацій, коли громадяни мусять знімати капелюхи перед кортежем терористів. Пишуть, буцімто такий ритуал був «удосконалений бандерівцями». І заявляють, що на телебаченні такого не покажуть.

«Не дивно, що наші ЗМІ не цікавить, як почуваються пересічні українці, які живуть у контрольованій войовничою хунтою державі. І не тільки на окупованих територіях колишньої Луганської та Донецької областей, які досі контролює Київ, але й у центральних і західних регіонах країни, яка розпадається. Повідомлення, які надходять із цих регіонів, часто схожі на ті, що (бачимо) у сучасному Мосулі під владою «Ісламської держави», – написано на чеському порталі.

(Оригінал: «Není divu, že naše média nezajímá, jak se žije obyčejným Ukrajincům ve státě ovládaném válečnickou juntou. A to nejen na okupovaných územích někdejší luhanské a doněcké oblasti, které má Kyjev nadále pod kontrolou, ale také ve střední a západní části rozpadající se země. Zprávy, které z těchto regionů přicházejí, jsou často podobné těm z území dnešního Mosulu pod vládou Islámského státu» – так пише чеський портал, відомий, серед іншого, матеріалами антєвропейського, антиамериканського і проросійського змісту, на кшталт: «США хочуть війни з Росією за будь-яку ціну. Американські окупаційні підрозділи вже в нас і не ховаються!»)

Знімок, який при цьому публікують, насправді показує, як жителі міста Коломиї засвідчують повагу загиблому під час бойових дій на Сході України землякові Роману Фурику. Люди стоять на колінах перед колоною автомобілів, щоб провести в останню путь свого героя. На підтвердження цього є і відео українських медіа.

09.03.2015
Канал «Россия-24» поширив дезінформацію про мітинг у Празі

А в інтернеті набув популярності ролик, в якому спотворили відповідь Арсенія Яценюка на питання про «курс доллара» далі
06.03.2015
ЗМІ Росії поширили дезінформацію з подачі «Кібер-Беркуту»

Буцімто сервер «Інформаційних військ України» зламано. А також було спотворено зміст тексту, який отримують новобранці «інфовійськ України» далі
04.03.2015
Фейк від ЗМІ Росії: в Україні розробили ескіз банкноти із зображенням Гітлера

Ще одна вигадка – українська влада боялась прокоментувати вбивство Нємцова «без реакції Вашингтона» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG