Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко пропонує фракціям із коаліції, що критикують уряд, внести резолюцію про недовіру


В'ячеслав Кириленко
В'ячеслав Кириленко

Віце-прем’єр–міністр культури України В'ячеслав Кириленко пропонує фракціям коаліції, які критикують уряд, внести до парламенту резолюцію про недовіру Кабінету міністрів України.

«Коли уряд критикують фракції, які створили коаліційний уряд, – це ситуація абсурдна. І вона має завершитися якимось рішенням», – заявив він під час засідання погоджувальної ради.

«Ми пропонуємо тим фракціям, які продовжують кампанію критики уряду і при цьому належать до правлячої парламентської коаліції, внести резолюцію про недовіру уряду, зібрати підписи і проголосувати. І вирішити питання кардинально», – додав Кириленко.

Напередодні лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила про необхідністьвідставки уряду. Вона вважає, що потрібно «повністю змінювати уряд на чолі з прем’єр-міністром, перезавантажувати Кабмін».

Також ще в грудні минулого року у Раді зареєстрували проекти постанов про визнання роботи Кабінету міністрів за підсумками 2015 року незадовільною та про відставку Кириленка. Ці документи зареєстрували представники з фракцій «Самопоміч», «Блок Петра Порошенка», які входять до коаліції.

Водночас прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступає за оновлення коаліційної угоди. Він також висловив незадоволення рівнем підтримки урядових рішень із боку членів чинної парламентської коаліції. Також прем’єр закликав коаліцію обговорити можливих кандидатів на посади в оновлюваному уряді.

Раніше цього місяця президент України Петро Порошенко заявив, що «у коаліції попереду дуже серйозна розмова», а також вказав на свою зацікавленість «у тому, щоб зберегти єдність коаліції». Порошенко також заявляв, що допускає кадрові зміни в українському уряді, але виступає проти дострокових парламентських виборів.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

XS
SM
MD
LG