Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі ОБСЄ провели моніторинг ситуації в Авдіївці


Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ змогли провести моніторинг ситуації в Авдіївці, яку в ніч із суботи на неділю бойовики обстріляли з артилерії, повідомила прес-служба місії на своїй сторінці у Facebook пізно ввечері в неділю.

«У відповідь на повідомлення про евакуацію спостерігачів ОБСЄ СММ із міста Авдіївки через активізацію воєнних дій: учора і сьогодні (21 і 22 травня – ред.) місія направляла патруль для спостереження за ситуацією в районі та змогла здійснити моніторинг ситуації з безпекою у рамках мандата місії», – йдеться в повідомленні.

У штабі АТО 22 травня заявили, що внаслідок обстрілу Авдіївки з боку бойовиків із застосуванням артилерійських систем калібру 122 міліметри через загрозу життю і здоров’ю довелося евакуювати представників Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Пізніше того ж дня сепаратисти з угруповання «ДНР» заперечили заяви української сторони про артилерійський обстріл біля Авдіївки і евакуацію російських представників СЦКК.

Робоча група Спільного центру здійснює контроль за припиненням вогню на території Донецької та Луганської областей. До складу центру, який створили у вересні 2014 року, входять українські та російські військові і представники ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG