Доступність посилання

ТОП новини

Ватажок «ЛНР» Плотницький доручив створити робочу групу для переговорів із Савченко


Ігор Плотницький 
Ігор Плотницький 

Ватажок угруповання «ЛНР», яке контролює частину Луганської області, Ігор Плотницький доручив створити робочу групу для переговорів із народним депутатом України Надією Савченко.

«Я вже намагався пояснити, що ніхто не проти того, щоб поговорити щодо питань миру. У нас серед депутатів є група, яка брала участь якраз у тому бою, коли вона (Савченко – ред.) була полонена. Я думаю, створіть якусь групу депутатську, людини три», – сказав Плотницький, слова якого цитують сепаратистські видання.

Він доручив створити таку групу найближчим часом.

«Я думаю, зв’язатися нескладно (з Савченко – ред), запропонуйте зустріч. Захоче приїхати сюди – ми будемо гарантувати їй безпеку», – додав Плотницький.

Напередодні Плотницький назвав Савченко «миротворцем-одинаком, яка не має своєї команди й офіційних повноважень». Він також заявив про готовність до зустрічі з Савченко.

У червні Надія Савченко заявила про готовність особисто вести прямі переговори про звільнення українських полонених з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Пізніше Савченко закликала до примирення й завершення конфлікту на Донбасі.

Савченко, яку у Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва в травні. Російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки «на прохання родичів» загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко.

Під час бойових дій на Донбасі, які там тривають від квітня 2014 року, загинули понад 9 тисяч 400 людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG