Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман заявляє, що ситуація на Одещині буде на його «особистому контролі»


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ситуація в Одеській області буде на його особистому контролі до обрання нового голови обласної державної адміністрації (ОДА).

«Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що йде у відставку. Що ж, це його право і його рішення. Не буду ні критикувати, ні захищати. Мене як прем’єр-міністра України зараз найбільше хвилює ситуація в Одеській області», – написав Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

«Хочу зі свого боку запевнити одеситів, що поки область залишатиметься без першого керівника регіону, ситуація на Одещині буде на моєму особистому контролі», – додав він.

Міхеїл Саакашвілі оголосив про свою відставку раніше 7 листопада. Він пояснив це рішення корупцією в регіоні.

«Я пам’ятаю, що Батумі ми стали розвивати лише тоді, коли звільнили Тбілісі від корупціонерів. І Одеса розвиватиметься лише тоді, коли Київ буде звільнений від корупціонерів, які прямо підтримують корупцію і бандитизм, у тому числі і в Одеській області», – пояснив він.

Заява Саакашвілі про відставку. Повна версія (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:09:33 0:00

Пізніше в Адміністрації президента заявили, що Петро Порошенко підпише указ про звільнення Саакашвілі, якщо Кабінет міністрів внесе подання про це.

У травні 2015 року президент України Петро Порошенко указом надав громадянство Саакашвілі, після цього його призначили головою Одеської ОДА.

Відповідно до чинного законодавства, голови облдержадміністрацій призначаються за результатами конкурсу.

7 листопада також стало відомо, що начальник поліції Одещини Ґіорґі Лорткіпанідзе подав у відставку.

XS
SM
MD
LG