Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі стартував «Марафон написання листів-2016»


У Запоріжжі стартував «Марафон написання листів-2016» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

У Запоріжжі стартувала акція збору листів у рамках щорічної ініціативи міжнародної правозахисної організації Amnesty International «Марафон написання листів-2016». Організатори ознайомили учасників заходу з історіями 8 людей, на чий захист цього року збираються звернення по всьому світі, та продемонстрували відеоісторії про них.

«Торік ми писали листи на підтримку нашого Сенцова і Кольченка. І у цьому приємний момент, що у 140 країнах світу люди теж пишуть на підтримку наших людей, і розуміють нашу ситуацію. Вони не просто пишуть, а й розуміють, яка ситуація в країні, як потерпають наші люди. І цього року 8 справ, які відкривають нам очі на те, що відбувається. Це і для нас цінний досвід: ми всі ці справи обговорюємо і думаємо, наскільки все це нас чіпає, наскільки ми готові чути про утиски прав людей і тут, і по всьому світу», – розповіла активістка Amnesty International Наталя Лобач.

У Запоріжжі акція збору листів і петиції триватиме з 2 по 11 грудня у галереї «Barannik».

Ідея щорічного марафону полягає в тому, що мільйони людей у всьому світі одночасно надсилають листи на захист жертв порушень прав людини, вимагаючи від урядів відповідних держав вжити заходів для виправлення ситуації. Цього року в рамках марафону відібрано 8 осіб, на захист яких підписуються петиції. Серед них викрадений у Криму активіст Ервін Ібрагімов. На чоловіка напали 26 травня 2016 року в Бахчисараї, неподалік власного будинку. Його доля наразі не відома.

XS
SM
MD
LG