Доступність посилання

ТОП новини

Понад мільйон людей підписали петицію проти держвізиту Трампа до Британії


У Великобританії більше ніж мільйон людей підписали онлайн-петицію за скасування запланованого на цей рік державного візиту президента США Дональда Трампа.

Для розгляду петиції парламентом необхідно було 100 тисяч підписів, законодавці планують обговорити це питання 31 січня, повідомляє британська медіа-компанія BBC.

У петиції вказано, що Дональду Трампу можна дозволити в'їзд до Великобританії як голові адміністрації США, але він не повинен бути запрошений з офіційним візитом, оскільки це поставить у незручне становище королеву Єлизавету II. Державний візит до Великобританії передбачає прийом іноземного лідера королевою Єлизаветою ІІ. ‎

Число тих, хто підписав петицію, стрімко зросло відтоді, як Трамп 27 січня підписав розпорядження припинити всю програму для біженців в США на 120 днів, а також запровадити заборону на невизначений термін на допуск сирійських біженців і припинити в’їзд всіх іммігрантів з семи переважно мусульманських країн на 90 днів. Цей крок призвів до протестів по всіх Сполучених Штатах і за кордоном, в тому числі у Великобританії.

Під час своєї недавньої поїздки в США прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила, що державний візит Трампа до країни на запрошення королеви відбудеться, але дату вона не оголосила.

BBC цитує анонімне джерело в офісі прем’єр-міністра Великобританії, яке заявило, що заклики до скасування візиту Трампа можуть бути проігноровані, оскільки скасування візиту було б «популістським жестом». «Америка є величезним, важливим союзником», – заявило це джерело. «Ми повинні думати на довгострокову перспективу».

XS
SM
MD
LG