Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко назвав останні дії Росії проти України свідченням російської агресії й закликав до нових санкцій


Петро Порошенко (л) і Зіґмар Ґабріель (л), Київ, 2 березня 2017 року
Петро Порошенко (л) і Зіґмар Ґабріель (л), Київ, 2 березня 2017 року

Президент України Петро Порошенко заявив, що спровокована бойовиками нова ескалація насильства на Донбасі, визнання Росією документів угруповань «ЛНР» та «ДНР», привласнення українських підприємств на окупованій частині Донбасу є черговим свідченням агресії Росії проти України.

Усе це вимагає залучення нових санкційних інструментів із боку Європейського союзу, заявив він під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Зіґмаром Ґабріелем, який перебуває з візитом в Україні.

Як повідомили на Банковій, «сторони детально обговорили загострення ситуації в районі Авдіївки, спричинене обстрілами російських бойовиків».

Голова держави «наголосив на провідній ролі Німеччини в консолідації європейських зусиль у питанні захисту українського суверенітету від російської агресії, що є запорукою відновлення стабільності в Європі», мовиться в повідомленні.

Зіґмар Ґабріель, який наприкінці січня очолив МЗС Німеччини, перебуває в Україні з першим візитом на цій посаді. Далі він вирушить до Росії.

Німеччина і голова її МЗС відіграють важливу роль у так званому «нормандському форматі» переговорів про врегулювання на частині сходу України, разом із Україною, Францією і Росією.

XS
SM
MD
LG