Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи на складі зброї в Балаклії тривають, евакуйовані 20 тисяч людей – ДСНС


Станом на 7:00 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території військового складу тривали вибухи різної інтенсивності. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 07:30 23 березня продовжується евакуація населення: з села Вербівка евакуйовано 2700 людей у село Пришиб (відстань 16 км від міста Балаклія); з с. Яковенкове – 806 людей у Волохів Яр (20 км від міста Балаклія); з міста Балаклія евакуйовано понад 16317 осіб», – повідомили у ДСНС.

Відео з Youtube-каналу Live it up

«Рух пасажирського транспорту по залізничній станції Балаклія припинено та організовано за резервною схемою», – інформують у ДСНС.

«До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та евакуації місцевого населення всього залучено 154 одиниці техніки, в тому числі 74 автобуси, 25 машин швидкої допомоги, 529 людей, в тому числі від ДСНС 329 працівників та 55 одиниць техніки», – уточнюють рятувальники.

Диверсію назвав головною причиною вибухів на складах зброї в Балаклії головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Вибухи, за даними слідства, розпочалися вночі – о 2:46.

У місті Балаклія живе до 30 тисяч людей, місто оточене також кількома селами.

Генеральний штаб Збройних сил України наприкінці 2016 року повідомляв, що 26 грудня близько 3:00 була здійснена спроба диверсії на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік міста Балаклія Харківської області. Тоді силами військових диверсії вдалося запобігти, мовилося в повідомленні Генштабу.

29 жовтня на складах з озброєнням неподалік міста Сватове на Луганщині сталася пожежа. На складах зберігалося майже 3,5 тисячі тонн боєприпасів, внаслідок детонування боєзапасу загинули четверо людей, серед яких одна цивільна жінка.

XS
SM
MD
LG