Доступність посилання

ТОП новини

Під посольством Росії в Лондоні відбувся протест проти переслідування геїв у Чечні


Один із попередніх протестів у Лондоні проти запровадження «антигейських» законів у Росії, архівне фото
Один із попередніх протестів у Лондоні проти запровадження «антигейських» законів у Росії, архівне фото

Сотні людей прийшли до посольства Росії в Лондоні 12 квітня на знак протесту через повідомлення про тортури і вбивства геїв у російському регіоні Чечні. Правозахисні організації та кілька російських засобів інформації повідомляють, що проти геїв у Чечні влаштовують «облави», їх тримають у «концентраційних таборах». Кількість таких незаконно утримуваних людей, за оцінками, становить до 100, щонайменше троє з них загинули, мовиться в нечисленних повідомленнях незалежної російської преси.

Демонстранти в Лондоні скандували «закрити табори» і поклали рожеві квіти до будівлі посольства Росії. «Коли є люди в інших місцях, яким не надаються такі ж права, як маємо ми, дуже важливо, що ми підтримуємо цих людей», – цитує інформагенція Reuters слова організатора протесту Стіва Тейлора.

Онлайн-петицію з проханням провести повне розслідування щодо ймовірних репресій проти геїв у Чечні підписали майже 70 тисяч людей. Повідомлення про переслідування з’явилися на початку квітня в російській «Новой газете». Вона стверджувала, що чеченська влада мала на меті «повне очищення» свого регіону від гомосексуалів. Лідер Чечні Рамзан Кадиров твердить, що ніякого переслідування геїв не було.

XS
SM
MD
LG