Доступність посилання

ТОП новини

Російські силовики назвали «плановими заходами» затримання у Криму


Силовик під час обшуків в анексованому Криму, 21 лютого 2017 року
Силовик під час обшуків в анексованому Криму, 21 лютого 2017 року

У підконтрольному Кремлю управлінні Міністерства внутрішніх справ Росії в анексованому Криму заявляють, що проводять «планові заходи» для затримання учасників забороненої в Росії організації. Про це прес-служба відомства повідомила після обшуків і затримань, які пройшли вранці 13 квітня в Бахчисараї.

«Вилучається література екстремістської спрямованості», – мовиться в повідомленні.

Про яку саме організацію йдеться, в повідомленні не уточнюється, але раніше в Криму проводилися затримання підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір». Цю заборону Москва насаджує і в окупованому Криму.

У Бахчисараї вранці 13 квітня російські силовики провели обшуки в будинках мусульман – Ризи Муждабаєва і Сейдамета Мустафаєва. Очевидці повідомляли про застосування сили з боку силовиків і звуки пострілів.

Адвокат Джеміль Темиш повідомив, що на затриманих кримських мусульман склали адмінпротоколи, їх везуть до суду.

6 квітня співробітники російського ОМОНу оточили центральний ринок Сімферополя. Тоді російські силовики затримали близько 80 людей «неслов’янської зовнішності». В управлінні російської поліції у Криму назвали затримання на ринку Сімферополя «плановими робочими заходами».

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримських активістів, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із організацією «Хізб ут-Тахрір». Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість у зв’язку з переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на них. Також МЗС закликало міжнародне співтовариство застосувати всі можливі види правового і політичного тиску на Росію, щоб вона припинила порушувати права людини і свободу слова, а також звільнила всіх українських політв’язнів і заручників.

XS
SM
MD
LG