Доступність посилання

ТОП новини

Кремль відмежовується від заяв Кисельова щодо Трампа і Кіма


Речник Кремля Дмитро Пєсков
Речник Кремля Дмитро Пєсков

Речник Кремля дистанціює позицію Москви від заяви, яка пролунала на російському державному телебаченні, що президент США Дональд Трамп є небезпечнішим і непередбачуванішим, ніж лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

17 квітня Дмитро Пєсков заявив журналістам, що коментарі ведучого телеканалу «Россия-1» Дмитра Кисельова часто, але не завжди, відображають позицію Кремля.

Як і багато прокремлівських журналістів, Кисельов хвалив Трампа до і після виборів у США. Але тон російських медіа змінився після 7 квітня, коли Дональд Трамп розпорядився завдати удару по сирійській військовій базі у відповідь на ймовірну хімічну атаку, у результаті якої загинули десятки цивільних. З того часу «Россия-1» та інші російські медіа почали критикувати Трампа.

16 квітня, через кілька годин після невдалого запуску Пхеньяном балістичної ракети, Кисельов заявив, що Кім є менш небезпечним, ніж Трамп, оскільки лідер Північної Кореї готовий до переговорів й не атакує інші країни.

«Може спалахнути війна у результаті конфронтації між двома особистостями: Дональдом Трампом і Кім Чен Ином», – заявив Дмитро Кисельов.

«Обоє вони є небезпечними. Але хто ж небезпечніший? Трамп», – заявив він в ефірі російського державного телебачення.

XS
SM
MD
LG