Доступність посилання

ТОП новини

Ситник: антикорупційні органи повідомили про підозру гендиректору «СхідГЗК»


Артем Ситник
Артем Ситник

Генеральному директору державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» повідомлено про підозру. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Вчора детективи НАБУ разом із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру гендиректору «СхідГЗК» і зараз прокурори та детективи вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу», – зазначив Ситник.

Всього у справі, що стосується цього підприємства, 5 підозрюваних, додав він.

«Ця справа знаходиться на завершальній стадії, встановлено 5 підозрюваних, йдеться про розкрадання 17 мільйонів доларів коштів державного підприємства під час закупівель уранового концентрату казахського виробника за завищеними цінами через австрійську фірму-прокладку», – зазначив Артем Ситник.

Згідно з сайтом «СхідГЗК», генеральним директором підприємства є Олександр Сорокін. Сам він затримання наразі не коментував.

20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали двох осіб – колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка та першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Перелому. Їх підозрюють у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України у рамках справи про розтрату коштів державного підприємства «СхідГЗК». Обидва заперечують свою провину.

22 квітня суд у Києві відпустив Мартиненка і Перелому на поруки. Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір оскаржувати це рішення.

XS
SM
MD
LG