Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: гібридна війна відіграє визначальну роль у російській військовій доктрині


Анґела Меркель (Л) і Володимир Путін, Сочі, 2 травня 2017 року
Анґела Меркель (Л) і Володимир Путін, Сочі, 2 травня 2017 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що не боїться можливого втручання у передвиборчу кампанію.

«Я не з лякливих, буду боротися на виборах, базуючись на своїх переконаннях. Якщо будуть справи з дезінформацію, як у випадку з Лізою (фальшива історія про російську дівчинку у Німеччині, яку зґвалтували арабські мігранти – ред.), чи як у Литві з нашими солдатами (дезінформація про розквартированих тут німецьких солдатів, підозрюваних у ґвалтуваннях – ред.), то ми, звичайно, займатимемося цим», – заявила Меркель 2 травня під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі.

«Ми знаємо, що кіберзлочинність є зараз світовим викликом, можете прочитати про це всюди. Гібридна війна відіграє визначальну роль у російській військовій доктрині. Але, як я сказала, ми зможемо самостійно провести передвиборчу кампанію у Німеччині, яка проходитиме незаплямовано», – наголосила канцлер Німеччини.

Президент Росії Володимир Путін вкотре заперечив звинувачення щодо втручання Москву у політичну ситуацію в інших країнах.

«Ми ніколи не втручаємося у політичне життя і політичні процеси інших країн. І нам би дуже хотілося, щоб й у наше внутрішньополітичне життя ніхто не втручався. На жаль, ми спостерігаємо прямо протилежні речі упродовж багатьох років», – сказав Путін.

Вибори до Бундестагу відбудуться у вересні цього року.

Упродовж цього року низка країн ЄС звинуватили Росію у кібератаках. Наприклад, у Франції генеральний секретар партії «En Marche!» Рішар Ферран заявив, що кандидат цієї партії на виборах президента Емманюель Макрон є мішенню російських ЗМІ та інтернет-атак. Звинувачення на адресу Росії лунали і з боку Німеччини, Чехії і Норвегії. У США проводять розслідування щодо можливого втручання Москви у президентську передвиборчу кампанію.

У Кремлі ці звинувачення відкидають, як заперечували і звинувачення з боку США про використання Москвою кібернападів та інших методів для втручання в американські вибори 2016 року.

XS
SM
MD
LG