Доступність посилання

ТОП новини

Путін як ніколи близький до мети знищити Україну? Що йому завадить?


Українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу російських сил, а підрозділи ракетних військ уразили склад боєприпасів та один інший важливий об’єкт противника
Українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу російських сил, а підрозділи ракетних військ уразили склад боєприпасів та один інший важливий об’єкт противника
  • РФ атакувала Прикарпаття. Що відомо?

Зранку 18 квітня Івано-Франківська область зазнала атаки російських ударних безпілотників, повідомила голова ОВА Світлана Онищук. Усі дрони збили.

«Ціллю були об’єкти критичної інфраструктури. Усі повітряні цілі знешкоджені. Унаслідок падіння уламків виникли пожежі. На щастя, обійшлося без постраждалих. На місці працюють відповідні служби. Ситуація контрольована», – написала очільниця області, подякувавши силам ППО, які «стоять на захисті нашого неба».

  • Ситуація на фронті: надскладана

Упродовж минулої доби на фронті відбулося 87 бойових зіткнень, інформує зранку 18 квітня Генеральний штаб ЗСУ. За цими даними, понад половину атак сили РФ здійснили на двох напрямках – Бахмутському (23 рази) і Новопавлівському (24).

Також активними російські військові були на Авдіївському напрямку (19 атак), інші їхні наступальні дії були зафіксовані на Купʼянському, Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках.

  • Удар по Чернігову. Про загиблих говорили в ООН

Вісімнадцять загиблих, майже 80 травмованих, з них чотири дитини. Це останні дані з Чернігівіщини станом на 8 ранку.

«Атака на Чернігів є ще одним доказом терористичної природи російських збройних сил». З такими словами до ООН в письмовому зверенні вийшов Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

  • Захід допомагає Путіну своєю нерішучістю?

Якщо ситуація на полі бою не зміниться найближчим часом, український фронт може обвалитися цього літа. Про це пише Politico із посиланням на високопосадовців ЗСУ.

«Нездатність Заходу надіслати зброю до Києва допомагає Путіну виграти війну». Це цитата з публікації... Чи може Україна програти через зволікання Заходу?

  • Україна продовжує атакувати військові об'єкти Росії? Що це дає?

На території Самари знищено російський гелікоптер Мі-8, який використовувався для перевезення особового складу та зброї.

ГУР атакувало РЛС «Контейнер» в Мордовії, стверджують джерела ЗМІ. А Зеленський подякував ЗСУ за «влучність», згадуючи удар по аеродрому сил РФ у Джанкої.

Як ці удари послаблюють Росію?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода Ранок:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG