Доступність посилання

ТОП новини

Любомир Гузар: Народ відповідає за тих, кому віддає свій голос на виборах


Любомир Гузар
Любомир Гузар

Київ – Колишній глава українських греко-католиків, владика Любомир Гузар презентував у Києві нову аудіокнигу «Суспільство і влада». Це майже двогодинне інтерв’ю, під час якого колишній предстоятель ділиться роздумами про природу влади і про відповідальність народу за тих, кого він обрав собою керувати. Книжка стане початком чергової трилогії владики Любомира під назвою «Суспільство».

На варто приписувати Богові те, за що відповідають люди, є ж право вибору: кого обрали, того й маєте, зауважує у новій аудіокнизі «Суспільство і влада» владика Любомир Гузар, відповідаючи на запитання: «Чи всяка влада від Бога?»

Політика – це мистецтво, а «брудною справою» чи ні її роблять люди, зазначає Блаженніший. Свою книгу він називає підсумком тривалих роздумів. «І попередні три диски, і цей диск, і те, що буде – то не є щось, що я відкрив, пізнав щойно, будучи вже емеритом. Це є щось, про що я думав, що я відчував, що досліджував упродовж багатьох років, у різних обставинах життя», – зауважив кардинал.

Влада як служіння

Головним акцентом цієї книжки є те, що влада, у розумінні Блаженнішого, означає служіння, вважає український політик Леся Оробець, яка проводила інтерв’ю з владикою.

«Стає зрозумілим, що глибинні проблеми нашої влади кореняться у глибинних проблемах самого суспільства, невід’ємною частиною якого ця влада є», – підсумовує вона.

У книзі «Суспільство і влада» йдеться про те, що християнином не можна бути тільки під час богослужіння, а вийшовши з храму, начхати на заповіді, говорить автор передмови до видання, президент Української асоціації релігійної свободи Віктор Єленський. Він відзначає відсутність у книзі будь-якої ідеалізації.

«Автор книги розуміє, що людина – це гріховне створіння. І саме тому цьому занепалому створінню, яке, однак, гідне спасіння, не можна довіряти повну владу над собі подібними», – зауважив Єленський.

Аудіокнигу «Суспільство і влада» продаватимуть у крамницях Києва, Львова та Івано-Франківська, а також храмах УГКЦ по всій Україні. Окрім того, її планують розмістити в інтернеті, де книга буде у вільному доступі.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG