Доступність посилання

ТОП новини

Чеські лікарі вже готові оперувати Тимошенко (європейська преса)


Оглядачі припускають, що влада Януковича готується до силового варіанту проведення виборів до парламенту
Оглядачі припускають, що влада Януковича готується до силового варіанту проведення виборів до парламенту
Прага – Європейські газети вже інформують, що нібито, згідно з діагнозом німецьких лікарів, у Юлії Тимошенко у вівторок виявили випадання диску хребта, що якраз і спричиняє сильні болі в спині. Різні видання зауважують, що у разі такого діагнозу Тимошенко потребує негайної операції за межами в’язниці. Тим часом аналітики сперечаються на сторінках газет щодо радикальних перестановок в уряді Президента Януковича і не виключають, що влада у Києві готується до силового варіанту проведення парламентських виборів восени 2012-го. Деякі європейські часописи звертають увагу на зменшення офіційних даних в Україні щодо жертв сильних морозів.

Чеські газети повідомляють, що «Юлія Тимошенко має випадання диску хребта і оперувати її можуть чеські лікарі». Про це, зокрема, пише і празька ІDNES, яка додає, що внаслідок випадання диску хребта, «що спричинює сильні болі в спині» у лідера «Батьківщини», лікування передбачає оперативне втручання поза межами в’язниці. «Оперувати Тимошенко могли б і лікарі в Чехії», – наголошує чеська газета. Тут також відзначено: «такий діагноз поставили німецькі лікарі, котрі обстежували екс-прем’єра минулого вівторка». Хоча видання з Праги наголошує на тому, що «офіційні чинники в Україні такий діагноз Тимошенко не підтвердили» і зауважили: «діагноз німецьких лікарів від висновків українських медиків сильно не відрізняється». Заступник міністра охорони здоров’я України сказала, що ознайомлення з результатами медичного обстеження ширшого загалу залежить від самої Юлії Тимошенко. Хоча з його результатами вже ознайомлена дочка лідера української опозиції – Євгенія. IDNES також інформує про спекуляції у пресі щодо нібито ймовірності перевезення Юлії Тимошенко на лікування до Франції чи Чехії, де отримав притулок її чоловік.

Московська «Независимая газета» вважає, що своїми перестановками в уряді Президент Віктор Янукович «кадрово зміцнює російський напрямок зовнішньої політики», що пов’язане з труднощами газових переговорів із Москвою, які мають вимушену паузу в зв’язку з виборами президента в Росії. Експерти не виключають, що й після виборів та ймовірної перемоги Путіна, газова тематика у діалозі Києва з Москвою залишатиметься вкрай складною. Окремі аналітики не виключають, що перестановки в СБУ, Міністерстві оброни і в уряді, коли фінанси очолив Валерій Хорошковський, а в РНБО перейшов Андрій Клюєв, означають «підготовку влади до силового сценарію в перебігу парламентських виборів восени». Експерти також прогнозують, що прориву в стосунках Києва з Москвою «до осені навряд чи можна очікувати».

Лондонська The Telegraph інформує, що внаслідок морозів у Європі вже загинуло понад 650 осіб і в останні два дні сильні завірюхи спричинили великі аварії на дорогах Чехії, де, наприклад, на автотрасі між Прагою і Брно внаслідок зіткнень пошкоджено до 100 автомобілів. Влада Росії оголосила, що цієї зими від морозів загинуло понад 200 осіб, а в Києві назвали нову, вже меншу кількість жертв морозів цієї зими – близько 112 людей. Хоча раніше Київ давав цифру у понад 130 осіб.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG