Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «Інтер» заявляє про напад: розбили шибку


На офіс телеканалу «Інтер» у суботу був здійснений напад, повідомив сам телеканал на своєму сайті. Канал уточнює, що «цеглою і камінням розбито скло вхідної зони на першому поверсі». Ніхто зі співробітників телеканалу не потерпів.

За повідомленням, кілька людей із групи нападників (а їх було близько 20 осіб у масках) затримали представники органів внутрішніх справ.

Як мовиться в повідомленні, цей «фізичний напад на офіс компанії і пошкодження майна телеканалу «Інтер» на каналі вважають «іще однією провокацією і спробою тиску на канал», здійсненою «на тлі істерії, штучно сфабрикованої навколо «Інтеру» протягом останніх декількох днів». Канал вимагає негайно розслідувати всі обставини цієї справи, заявляючи, що такі хуліганські витівки «не можуть залишитися безкарними у правовій державі».

Телеканал «Інтер» при цьому стверджує, що сам «дотримується принципів верховенства закону і виступає за повагу і цивілізоване ставлення як до глядачів, так і до виробників телевізійного продукту».

Останніми днями канал «Інтер», який давно звинувачували у проросійській позиції, знову опинився в осередді уваги після того, як у новорічній передачі показав виступи російських виконавців і акторів, які перебувають в Україні під забороною через їхні публічні антиукраїнські заяви, а потім транслював новорічну передачу російського каналу «Росія-1», трансляція якого в Україні теж заборонена через його антиукраїнську позицію і пропаганду. Секретар РНБО Олександр Турчинов закликав Національну раду з питань телебачення і радіомовлення скасувати ліцензію телеканалу. Нацрада розгляне це питання 15 січня з участю представників СБУ, РНБО й Міністерства інформполітики. Телеканал же заперечує, що порушував законодавство, і твердить про політичний тиск.

XS
SM
MD
LG