Доступність посилання

ТОП новини

Держсанепідслужба: ситуація із задимленістю не є критичною


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Голова Держсанепідслужби України Святослав Протас заявляє, що ситуація із задимленістю не є критичною.

«Гранично допустимі концентрації шкідливих речовин в Україні – одні з найбільш жорстких в світі. Ситуація насправді не є критичною, проте вимагає від населення дотримання певних рекомендацій», – зазначив Протас, слова якого цитує прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

За його словами, рекомендується обмежувати перебування не відкритому повітрі, робити часте вологе прибирання приміщень, вживати велику кількість води – до 2-3 літрів на добу, завішувати вікна та двері вологою тканиною.

Водночас заступник міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський заявляє, що заклади охорони здоров’я отримали настанови уважніше ставитись до звернень громадян з симптомами поганого самопочуття.

«При підвищеній задимленості повітря внаслідок пожеж, викликаних горінням нафтопродуктів та інших вогненебезпечних речовин, такі випадки, на жаль, траплятимуться», – зауважив заступник міністра.

Раніше головне голова ДСНС України Микола Чечоткін повідомляв, що на сьогодні рівень сірчистого ангідриду (SO2) у Києві перевищений у 5-8 разів. За словами Чечоткіна, якщо «цей газ потрапляє в організм людини, він може викликати подразнення верхніх дихальних шляхів, але істотної шкоди цей газ не завдає».

За даними ДСНС, наразі на території Київської області поблизу Києва у 5-ти районах продовжується гасіння 8 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 8 гектарів.

Через аномальну для початку вересня спеку та задимленість влада Києва вирішила з 4 вересня зупинити навчання в школах, а 3 вересня скоротити навчальний день. Також КМДА рекомендує водіям за можливості не користуватися приватним транспортом.

XS
SM
MD
LG