Доступність посилання

ТОП новини

Мітт Ромні обіцяє відновити потужність Америки


Прага – У США повним ходом іде передвиборча президентська кампанія. Кандидат на президента Сполучених Штатів від Республіканської партії Мітт Ромні пообіцяв у неділю під час турне Північною Кароліною, що – у разі обрання його президентом країни – він відновить американську потужність у світі. Ромні також офіційно висунув кандидатуру 42-річного конгресмена Пола Раяна кандидатом на посаду віце-президента США. Раян є автором проекту республіканського бюджету США з перспективою значного скорочення державних видатків, з яким не згоден нинішній президент-демократ Барак Обама.

Під час свого виступу в неділю в Північній Кароліні Мітт Ромні звинуватив президента Барака Обаму в перетворенні США на державу, «все більш подібну на Європу» з її «фінансовими бідами».

«Ми тут з вами боїмося, що у разі подальшого просування цим шляхом, ми закінчимо як Греція, і ми все більше стаємо подібними на Європу з її хронічно високим безробіттям, низькою зарплатою, фінансовими бідами біля дверей. Це не шлях і ми хочемо завершити його. Я не бажаю бути подібним до Європи. Я хочу бути як Америка», – заявив республіканський кандидат на президента США.

Слова звинувачення Ромні на адресу Барака Обами, у свою чергу, підтвердив і розвинув у своїх виступах його офіційний найближчий соратник, кандидат на віце-президента США від республіканців – 42-річний член Палати представників, Пол Раян, який вже 14 років у Конгресі США від штату Вісконсін. Раян також є автором проекту республіканського бюджету, який пропонує значні скорочення державних видатків держави.
Якщо б ми проводили в життя ту політику, яку пропонує президент Обама, ми б зараз вступили у золотий вік руку в руку з Грецією
Пол Раян

«Якщо б ми проводили в життя ту політику оподаткування, державних запозичень і державних витрат, яку пропонує президент Обама, ми б зараз вступили у золотий вік руку в руку з Грецією», – сказав Пол Раян у неділю виборцям у Північній Кароліні під час їхньої спільної з Ромні подорожі.

Під час турне Ромні і Раяна Північною Кароліною у найбільшому місті штату – Гай Пойнті – їх вітали вздовж дороги і на мітингу біля мебльового складу тисячі людей.

Обама назвав Райана «гідною людиною» і своїм противником.

Президент Барак Обама прокоментував визначення Пола Раяна на посаду кандидата на віце-президента США від республіканців, назвавши його «гідною людиною» та «ідеологічним лідером» республіканців.
Раян активний прихильник поглядів губернатора Ромні – тих поглядів, із якими я принципово не згоден
Барак Обама

«Хочу привітати конгресмена Раяна. Я знаю його, я радий його участі в передвиборній гонці. Конгресмен Раян – гідна людина, чоловік сімейний. Він активний прихильник поглядів губернатора Ромні – тих поглядів, із якими я принципово не згоден», – наголосив Обама.

Аналітики називають призначення Пола Раяна кандидатом на посаду віце-президента від республіканців «новим стартом кампанії», намаганнями надихнути консервативних республіканських виборців, які поки що не довіряли Ромні. Раян виступає з програмою активізації зростання економічної активності шляхом скорочення соціальних витрат і зменшення податків для корпорацій, що не схвалюють у середовищі середнього класу, а також студентства та пенсіонерів. До цього часу у передвиборних рейтингах залишалася перевага діючого президента США.

У понеділок президент Барак Обама прибув із триденним візитом до штату Айова, а віце-президент Джо Байден відвідує Північну Кароліну та Вірджинію. Президентські вибори США відбудуться 6 листопада.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG