Доступність посилання

ТОП новини

Янукович перевірить, чи може Донеччина економити ресурси


Донецьк – На президента Віктора Януковича чекають у Донецьку. В програмі відвідин – участь у відкритті шостого Міжнародного інвестиційного саміту, який цього року присвячений енергозбереженню, енергоефективності та впровадженню екологічно чистих технологій. Президент перевірить чи має що Донеччинна запропонувати закордонним та вітчизняним інвесторам, які хочуть вкладати кошти у розвиток енергоефективних технологій.

Офіційна програма перебування Віктора Януковича на Донеччині обмежується привітальним словом на Міжнародному інвестиційному самміті , відвідинами виставки «Сталий розвиток: енергоефективність, ресурсозбереження, екобезпека» та візитом до міста Світлодарськ, де навесні цього року горіла телпоелектростанція.

Саме участь у саміті з енергоефективності є головною причиною візиту президента, повідомив Радіо Свобода заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Фоменко. Адже регіон має неабиякі перспективи щодо залучення інвестицій, переконує він.

Ми вийшли минулого року на третє місце та міцно його утримуємо за Києвом та Дніпропетровською областю
Олександр Фоменко
«Ми вийшли минулого року на третє місце та міцно його утримуємо за Києвом та Дніпропетровською областю. В цьому році обсяг інвестицій за перше півріччя офіційна статистика – 65 мільйонів доларів», – каже Фоменко.

За словами Олександра Фоменка, Донеччина все більше уваги звертає на екологічно чисті види палива та на енергоефективність. Можливо, в області ще не настільки розвинені ці напрямки, але саме тому цьогорічний самміт присвячений цим темам, зауважує він.

«Найбільше наше багатство - це дачна культура»

На виставці «Сталий розвиток: енергоефективність, ресурсозбереження, еконебезпека», серед інших, представлено стенд культурного фонду «Ізоляція».

Костянтин Леоненко працює координатором інженерного проекту в «Ізоляції» та багато подорожує світом. Він каже, що Донеччина приділяє замало уваги чистим видам енергії та екологічній безпеці громадян.

Нікому не цікаво інвестивути в Україну. Бо все залишається незрозуміло в чиїх кишенях
Костянтин Леоненко
«Нікому не цікаво інвестивути в Україну. Бо все залишається незрозуміло в чиїх кишенях. Коли місцеві люди губляться, як вести свій бізнес, як сюди іноземцям потикатися. На державному рівні все це – пил в очі. Але з приводу всіх зелених технологій, найбільше наше багатство – це дачна культура. Яка кількість у нас дачників, які в себе переробляють компост, вирощують у себе овочі, будують будинки, поливають водою з відстійників, яка є дуже хорошим добривом. Не знаю, чи пішов би на це хтось на заході. У нас ці зелені технології вже запроваджені в суспільство. А на промисловому рівні… Все, що робиться з бюджетом у мільйон, 900 тисяч з них йдуть комусь на дачу. Мартени закрили, і то добре», – розповідає Леоненко.

Утім, зустрічі Віктора Януковича з дачниками у програмі його візиту на Донеччину немає.

Донецьк тим часом готується до візиту президента: комунальники прибирають пожовкле листя, ДАІ традиційно перекриває головні вулиці міста.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG