Доступність посилання

ТОП новини

Обама безсилий проти Росії та Китаю і відігрався на Ізраїлі – оглядач про резолюцію ООН


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Після підтриманого США голосування щодо резолюції Ради безпеки ООН, яка закликала Ізраїль припинити «побудову поселень на окупованій палестинській території», президента США Барака Обаму звинуватили в упередженості щодо Ізраїлю та навіть спробі відігратись на цій країні за власну слабкість, проявлену щодо Китаю та Росії.

В останньому чинного президента США звинуватив колумніст видання Bloomberg View Елі Лейк.

«Обама безсилий щодо Китаю, який постійно посилюється, хижої Росії та охопленого вогнем Близького Сходу. Тому він вмазав по Ізраїлю – просто тому, що може. Ганьба», – написав Лейк у Twitter.

Журналіст також заявив, що Обама персонально відповідальний за те, що підтримка Ізраїлю перестала бути позицією, яку одностайно підтримували Демократична та Республіканська партії у Конгресі США.

«Чимало демократів, які мають єврейське коріння або сповідують юдаїзм, кажуть мені приватно, що вони обурені та соромляться Обами та державного секретаря Керрі», – додав Лейк у Twitter.

Під час розгляду Радою безпеки резолюції, яка закликала Ізраїль припинити «побудову поселень на окупованій палестинській території», Сполучені Штати утрималися при голосуванні. Позиція США дозволила решті 14 країнам-членам Ради безпеки одностайно ухвалити резолюцію, яку зустріли гучними оплесками.

Реакція на це рішення була негайною і неоднозначною.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що «Ізраїль розраховує на співпрацю з новообраним президентом Трампом і зі всіма нашими приятелями в Конгресі, як республіканцями, так і демократами, щоб запобігти шкідливим наслідкам цієї абсурдної резолюції».

Трамп уже обіцяв зміни в ООН, коли він прийде до влади. «Справи будуть іншими після 20 січня, написав він у «Твіттері», маючи на думці дату інавгурації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG