Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: позитивні підсумки 2017 року


Малюнок художниці Євгенії Олійник
Малюнок художниці Євгенії Олійник

Останній в цьому році робочий тиждень позаду, а попереду три святкові вихідні. Тож у цьому огляді ми зібрали для Вас лише хороші новини. Дуже хочемо, щоб у 2018-й Ви увійшли з позитивом.

І почнемо з мемів року

Заголовки зі словами «підірвало Facebook», «обурило інтернет» чи «захопило соцмережі» ви бачите досить часто. Хтось вважає їх «жовтими», хтось із цікавістю клацає, однак применшити роль соціальних мереж і мемів, які стають вірусними, уже складно.

Радіо Свобода пригадало меми, які стали знаковими у 2017 році. Одні з них прожили коротке, але яскраве життя, інші є популярними досі. Одні були реакцією на важливі події, а інші, здавалось би, просто бумом, який виник нізвідки. Тут Вам і «синій кіт», і «Зорян і Шкіряк», і «вірус Пєтя», і «Саакашвілі, який живе на даху».

Ну що, підняли собі настрій? Давайте тепер згадаємо найяскравіші успіхи і перемоги українців.

Три «золота» найпрестижнішого світового конкурсу хорів «Гран-прі націй 2017» завоював дівочий хор Київської музичної школи-інтернату імені Лисенка.

Музика українського етно-гурту «ДахаБраха» потрапила до американського серіалу: їхня композиція «Шо з-под дуба» з’явилася в третьому сезоні «Фарґо» (Fargo). А ось і цей момент:

Україна здобула першого в своїй історії «Каннського лева» у підкатегорії Entertainment music найавторитетнішого міжнародного фестивалю виробників реклами й соціальних роликів: бронзову нагороду отримав ролик Witness («Свідок») про трагедію Бабиного Яру як музичний пам’ятник трагедії єврейського народу у Другій світовій війні.

Український танцювальний гурт Light Balance просто «порвав»​ «Америка має талант», вразивши усіх не лише хореографією, але і незвичайними неоновими костюмами, які світилися в темряві.

Є чим похизуватися і літературній сфері. Відразу двоє українських письменників – Юрій Андрухович та Андрій Любка – отримали цього року престижні європейські літературні премії Vilenica.

Українець Михайло Пономаренко з роботою Last Day переміг у міжнародному конкурсі Fairy Tales-2017, суть якого –​ створення історій про вигадані архітектурні проекти.

​Учень київської школи №225 Микола Іванченко став найкращим на одному з найбільших наукових конкурсів GENIUS, що проходив у США. Школяр презентував винахід, який допоможе очищувати воду від розлитої нафти.

Стартап UniExo – екзоскелет українського розробника Антона Головаченка – став переможцем міжнародного конкурсу інновацій та роботехніки Robot Launch 2017 і отримав можливість взяти участь в акселераційній програмі в Кремнієвій долині і залучити інвестиції до запуску серійного виробництва пристрою, що дає людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість повноцінно пересуватися.

Перша ракетка України Еліна Світоліна вперше в кар’єрі увійшла до топ-10 світового рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Паралімпійська збірна України з футболу стала чемпіоном світу: вона перемогла команду Ірану у фіналі змагань, які проходили в Аргентині.

Ольга Харлан знову стала чемпіонкою світу з фехтування на шаблях, а Василь Ломаченко захистив титул чемпіона світу з боксу за версією WBO.

Українська національна збірна привезла 14 медалей із міжнародних змагань «Ігри нескорених» (Invictus Games), які проходили в Канаді у Торонто.

І це не повний список. А попереду – новий, 2018 рік, а отже, українців чекають нові перемоги та успіхи, які вони мають всі шанси примножити.

І на завершення пропонуємо пройти тест «Яка ти, подія 2017 року»? «Безвіз», «референдум» чи, може, «Євробачення»?

Дякуємо, що Ви з нами!

Ваше Радіо Свобода Daily бажає Вам добра, любові і, звісно, миру. Зустрінемось у Новому році!

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

XS
SM
MD
LG