Доступність посилання

ТОП новини

ДБР завершило розслідування щодо незаконного збагачення одеського ексвійськкома на 150 млн грн


Відомства не називають імені підозрюваного, але обставини вказують на колишнього голову Одеського ТЦК Євгена Борисова
Відомства не називають імені підозрюваного, але обставини вказують на колишнього голову Одеського ТЦК Євгена Борисова

Правоохоронці завершили розслідування щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – про це повідомили Державне бюро розслідувань, яке веде справу, та Офіс генерального прокурора.

«Наразі за дорученням прокурора слідчий ДБР повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення. Ексквоєнком перебуває під вартою», – повідомляє ОГП.

За висновками слідства, колишній військком за час перебування на посаді «набув активів на майже 150 мільйонів гривень, не маючи таких доходів». Зокрема, ДБР встановило, що після повномасштабного вторгнення члени родини посадовця придбали в Іспанії нерухомість та елітні автомобілі. Водночас офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат.

Читайте також: Клименко: у базах поліції є дані про сотні тисяч людей, які, можливо, ухиляються від військової служби

Окремо правоохоронці розслідують справу проти цього ж фігуранта за статтями про нез’явлення на службу та ухилення від військової служби.

Відомства не називають імені підозрюваного, але обставини вказують на колишнього голову Одеського ТЦК Євгена Борисова.

У розслідуванні «Батальйон Іспанія» журналіста Михайла Ткача, оприлюдненому 22 червня 2023 року, йдеться, що начальник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов придбав наприкінці 2022 року на іспанському курорті Марбелья віллу вартістю майже 4 мільйони євро. Як стверджується, нерухоме майно він зареєстрував не на себе, а на свою матір-пенсіонерку. За даними журналістів, дружина Борисова стала власницею офісного приміщення на головній вулиці Марбельї.

Згодом Борисова взяли під варту із заставою 155 мільйонів гривень, майно його родини заарештували.

Форум

XS
SM
MD
LG