Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив Романа Гринкевича під вартою та знову зменшив йому розмір застави


Суд визначив для Романа Гринкевича можливість внесення застави в розмірі 393 млн грн.
Суд визначив для Романа Гринкевича можливість внесення застави в розмірі 393 млн грн.

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з учасників організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг на мільярд гривень. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Суд визначив можливість внесення застави в розмірі 393 млн грн.

Підозрюваний був затриманий в Одесі у січні цього року і відтоді у перебуває під вартою. В ОГП не уточнюють його прізвища, але з контексту зрозуміло, що йдеться про Романа Гринкевича.

12 квітня суд знову зменшив розмір застави, у березні вона була 469 млн грн.

Йому інкримінують участь у злочинній організації та шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 5 ст. 190 КК України).

Читайте також: У ДБР заявили, що не змінювали кваліфікацію у справі Гринкевичів

Роман Гринкевич є одним із п’яти підозрюваних у кримінальному провадженні про закупівлі одягу для Збройних сил. За даними слідства, сума закупівель сягала майже 1 мільярда гривень. Трьом іншим підозрюваним у Печерському районному суді Києва обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення застави розміром у 500 мільйонів гривень.

Головний фігурант справи – бізнесмен Ігор Гринкевич – перебуває під вартою з кінця грудня 2023 року. Його затримали під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів одному із керівників головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній у ході розслідування кримінального провадження. Тоді Гринкевичу повідомили про підозру пропозиції неправомірної вигоди службовій особі. 17 січня йому також повідомили підозру у справі щодо закупівель одягу для ЗСУ.

П’яти членам організації, яку, як стверджують в ДБР, створив Ігор Гринкевич, повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації, у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану.

Роман Гринкевич у соцмережі Instagram 9 січня писав, що діяльність його родини відбувалася в рамках чинного законодавства. Сам скандал він назвав «замовним».

Форум

XS
SM
MD
LG