Доступність посилання

ТОП новини

Відставка Гончарука: виступ прем'єра у Верховній Раді


Раніше стало відомо, що Олексій Гончарук відправив Офісу президента заяву про відставку
Раніше стало відомо, що Олексій Гончарук відправив Офісу президента заяву про відставку

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук виступив з заявою у Верховній Раді, де пройшла година запитань до уряду. Радіо Свобода транслювало виступ голови уряду наживо.

Дивіться запис заяви голови уряду:

Вранці 17 січня Гончарук повідомив, що написав заяву про відставку і надіслав її до Офісу президента. У президента Володимира Зеленського отримання заяви підтвердили. Натомість декілька депутатів Верховної Ради звернули увагу, що парламент, який мав би розглядати відставку голови уряду, не отримував цієї заяви.

15 січня у мережі з’явилася інформація, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук нібито написав заяву про звільнення. Також з’явився аудіозапис, автентичність якого неможливо перевірити, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді щодо економічної політики президента, а також причини й наслідки підвищення курсу гривні. Крім того, у записі людина зі схожим на прем’єра голосом каже про свою некомпетентність в економічних питаннях.​

Читайте також: «Це форма вибачення перед президентом»: перші реакції на відставку Гончарука

Пізніше в Кабінеті міністрів України назвали неправдивими поширені в інтернеті повідомлення про відставку голови уряду. А сам Гончарук заявив, що від моменту зміни влади в Україні проти неї працюють «багато людей, яким хотілось, щоб нам нічого не вдалося».

XS
SM
MD
LG