Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони РФ заявило, що об’єкти в Криму атакували ракетами Storm Shadow


Раніше сьогодні кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив, що в Севастополі пролунали щонайменше чотири вибухи, і видно дим у районі Севастопольського морського заводу
Раніше сьогодні кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив, що в Севастополі пролунали щонайменше чотири вибухи, і видно дим у районі Севастопольського морського заводу

Міністерство оборони Росії прокоментувало вибухи в окупованому Криму 30 жовтня, про які раніше повідомляли кореспонденти проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії. У російському відомстві заявили, що атака по об’єктах на півострові була здійснена вісьмома крилатими ракетами Storm Shadow.

Що це за об’єкти в Міноборони РФ не уточнюють, заявляючи, що «всі ракети збиті». Редакція наразі не може з незалежних джерел перевірити ці дані.

Українська влада ситуацію поки не коментувала. При цьому в серпні в інтерв’ю Радіо Свобода очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Раніше сьогодні кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив, що в Севастополі пролунали щонайменше чотири вибухи, і видно дим у районі Севастопольського морського заводу.

Підконтрольний Росії голова міста Михайло Развожаєв стверджував, що дим – це засоби маскування, які використовують військові РФ.

Також він заявляє, що над Севастополем російські військові нібито збили дві повітряні цілі. За словами чиновника, уламки впали на територію школи №27 на Північній стороні, на вулиці Пасічній та в Інкермані. Він також повідомив про одного постраждалого.

Місцеві телеграм-канали публікують відео, на якому нібито зафіксована робота ППО в Севастополі. Редакція не може підтвердити достовірність запису.

Раніше російські телеграм-канали заявили про удар по ракетно-зенітному полку ППО Росії поблизу села Оленівка у Криму вночі 30 жовтня. За даними Astra, 17 військових РФ були поранені. Стратком ЗСУ пізніше підтвердив інформацію про ураження засобів ППО. Міноборони Росії ситуацію не коментувало.

Форум

XS
SM
MD
LG