Доступність посилання

ТОП новини

МВС: інформація про евакуацію з Харкова є фейком


Зруйнований внаслідок російської агресії житловий будинок у Харкові, лютий 2023 року
Зруйнований внаслідок російської агресії житловий будинок у Харкові, лютий 2023 року

Міністерство внутрішніх справ України попереджає, що інформація щодо так званої евакуації з Харкова є фейком.

«Такі публікації є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні. Таким чином російські окупанти, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос в українському суспільстві. Закликаємо вас не довіряти сумнівним джерелам інформації», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в телеграмі.

Наразі Сили безпеки та оборони України надійно тримають позиції вздовж усієї лінії фронту та дають гідну відсіч противнику, зокрема і в Харківській області, додають в МВС.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди». Однак, як каже мер, підстав для евакуації з Харкова наразі немає.

Читайте також: В ISW проаналізували, коли РФ може почати наступ на Харків

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG