Доступність посилання

ТОП новини

Парубій оскаржить рішення суду щодо закону про перейменування УПЦ (МП)


Цей закон парламент ухвалив у грудні 2018 року
Цей закон парламент ухвалив у грудні 2018 року

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє про намір оскаржити рішення суду в Києві, який визнав протиправними його дії під час ухвалення закону, що передбачає, зокрема, перейменування Української православної церкви (Московського патріархату).

«Рішення Окружного адмінсуду суду не є остаточним. Я оскаржуватиму його в апеляційній інстанції, а якщо потрібно буде – то і в касаційній», – сказав спікер, відкриваючи ранкове засідання парламенту 9 квітня.

6 квітня голова парламентської фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва постановив визнати протиправними дії спікера парламенту у зв’язку з ухваленням закону, який вимагає перейменування УПЦ (МП).

Цей закон парламент ухвалив у грудні 2018 року. Він фактично зобов’язує УПЦ (МП) вказати в назві свою належність до Російської православної церкви.

Перед цим у Києві в Софійському соборі відбувся Об’єднавчий собор для створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія.

У січні новообраний предстоятель ПЦУ отримав томос про канонічну автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.

XS
SM
MD
LG