Доступність посилання

ТОП новини

«Розвиваються відносини». У Кремлі відмовилися коментувати дані про можливі поставки іранських ракет


За словами Дмитра Пєскова, в Росії й Ірану «розвиваються відносини, у тому числі в галузі військово-технічного співробітництва»
За словами Дмитра Пєскова, в Росії й Ірану «розвиваються відносини, у тому числі в галузі військово-технічного співробітництва»

Речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати заяву Білого дому про те, що Іран, ймовірно, розглядає можливість надання Росії балістичних ракет для використання у війні проти України.

За словами Пєскова, в Росії й Ірану «розвиваються відносини, у тому числі в галузі військово-технічного співробітництва».

Водночас щодо заяви Білого дому він сказав: «Але цю інформацію ми ніяк не коментуємо».

Білий дім заявив 21 листопада, що Іран, ймовірно, розглядає можливість надання Росії балістичних ракет для використання в Україні.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, коментуючи ці дані, заявив, що Сполучені Штати стежитимуть за ситуацією у відносинах між Іраном і Росією та вживатимуть відповідних заходів у разі потреби.

Кірбі нагадав, що Іран уже постачає Росії безпілотники, керовані авіаційні бомби й артилерійські боєприпаси, які Москва використовує для нападу на Україну.

«Іран, можливо, готується піти на крок далі у своїй підтримці Росії. Ми... стурбовані тим, що Іран розглядає можливість надання Росії балістичних ракет для використання в Україні», – сказав чиновник.

В обмін на цю підтримку, за його словами, Росія пропонує Тегерану «безпрецедентну оборонну співпрацю», включно з ракетами, електронікою і ППО.

Російські військові регулярно атакують Україну, використовуючи дрони Shahed іранського виробництва. Також надходили повідомлення про те, що Росія планує налагодити виробництво цих безпілотників на своїй території.

Форум

XS
SM
MD
LG