Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував митрополита Святогірської лаври без права виходу під заставу – прокуратура


Настоятель Святогірської лаври митрополит УПЦ (Московського патріархату) Арсеній (Яковенко), архівне фото
Настоятель Святогірської лаври митрополит УПЦ (Московського патріархату) Арсеній (Яковенко), архівне фото

Суд взяв настоятеля Святогірської лаври під варту в справі про ймовірне поширення інформації про розташування військових – про це заявляє Донецька обласна прокуратура.

«За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Республіки Карелія РФ, який обґрунтовано підозрюється у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави», – йдеться в справі.

Слідство стверджує, що у вересні 2023 року настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври УПЦ (МП) під час своєї проповіді розповів вірянам про місця розташування блокпостів, а також підрозділів ЗСУ, СБУ, НПУ й Сил оборони України на території Святогірської міської громади.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру настоятелю храму УПЦ (МП): «вихваляв Путіна» на літургіях

УПЦ (МП) також поширила це повідомлення, додавши, що напередодні на території Святогірської лаври пройшли обшуки.

Після них, заявляють у пресслужбі з посиланням на духовенство лаври, митрополита Арсенія «представники правоохоронних органів вивезли для доправлення до суду».

Служба безпеки України напередодні повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври Арсенію (Ігорю Яковенку) в поширенні інформації про переміщення Збройних сил України. В разі визнання винним йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Форум

XS
SM
MD
LG