Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: митрополита Святогірської лаври підозрюють у розголошенні локацій блокпостів ЗСУ


Пресслужба УПЦ (МП) повідомила з посиланням на Святогірську лавру, що правоохоронці нібито вивели митрополита Арсенія з лаври
Пресслужба УПЦ (МП) повідомила з посиланням на Святогірську лавру, що правоохоронці нібито вивели митрополита Арсенія з лаври

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври Арсенію (Ігорю Яковенку) – про це відомство заявило 24 квітня.

СБУ стверджує, що задокументувало «підривну діяльність» з його боку – священник Української православної церкви (Московського патріархату) нібито «здав» російським військам місця розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі Донеччини під час літургії.

«Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевій групі Телеграм-каналу. Таким чином клірик намагався завуальовано «злити» агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі», – повідомляє СБУ.

Читайте також: Святогірська лавра: понівечений осколками монастир потрапив у війну та релігійне суперництво

Також правоохоронці посилаються на публічні висловлювання митрополита до початку російського повномасштабного вторгнення, в яких він називав збройну агресію РФ «громадянським конфліктом».

Представнику УПЦ (МП) повідомили про підозру в поширенні інформації про переміщення Збройних сил України. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу. В разі визнання винним йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Пресслужба УПЦ (МП) 24 квітня повідомила з посиланням на Святогірську лавру, що правоохоронці нібито вивели митрополита Арсенія з лаври, його місце перебування наразі «уточнюється». Позиції самого священника щодо обвинувачень наразі немає.

Форум

XS
SM
MD
LG