Доступність посилання

ТОП новини

У Києві Штайнмаєр зустрівся з спецпредставником ОБСЄ Сайдіком – МЗС Німеччини


 Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва, де уже провів зустріч із спецпредстаником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мартіном Сайдіком. Про це йдеться у повідомленні МЗС ФРН у twitter.

Як повідомили у міністерстві, сторони обговорили ситуацію на Донбасі та роботу Контактної групи у Мінську.

Сьогодні у Києві з візитом перебувають міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро, де вони мають провести низку зустрічей з українськими високопосадовцями.

Як повідомляли напередодні в Адміністрації президента України, під час зустрічі 14 вересня з Штайнмаєром і Еро Петро Порошенко має намір скоординувати заходи тиску на Росію, щоб змусити її виконувати Мінські угоди у частині гарантування безпеки.

При цьому в Німеччині дали знати, що міністри будуть домагатися від Києва поступок Росії і сепаратистам у політичній частині домовленостей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів і невиконанні Мінських угод, Москва ці звинувачення відкидає і каже, що є лише гарантом виконання Мінських угод.

XS
SM
MD
LG