Доступність посилання

ТОП новини

Байден закликав українців боротися з корупцією: це питання національної безпеки


Зустріч Джозефа Байдена з Петром Порошенком
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

Віце-президент США Джо Байден закликав українців активізувати боротьбу з корупцією в країні, оскільки Росія використовує корупцію як інструмент зовнішньополітичного тиску на Україну.

«Я рішуче закликаю народ України: продовжуйте демонструвати свою відданість верховенству права, продовжуйте боротьбу з корупцією, наполягайте на прозорості, розслідуйте і переслідуйте в судовому порядку чиновників, які розбазарюють державні гроші для свого збагачення», – сказав він після зустрічі з президентом України Петром Порошенком 16 січня в Києві.

За його словами, Росія протягом останніх приблизно десяти років «використовує іншу зброю зовнішньої політики – корупцію – як інструмент проти України, щоб Україна залишалася вразливою і залежною».

«Тому впроваджуйте реформи, щоб викоренити корупцію», – наголосив Байден.

При цьому віце-президент США заявив, що ці питання є ключовими для самозбереження Української держави. «Це вкрай важливе питання національної безпеки, а не просто питання хорошого управління», – додав Байден.

Віце-президент США перебуває з одноденним візитом в Україні. Раніше він зустрівся з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Віце-президент США Джозеф Байден завершує своє перебування на посаді 20 січня, коли присягу президента США складе Дональд Трамп.

У команді 44-го президента США Барака Обами Байден координує співпрацю з Україною. Він регулярно в телефонному режимі обговорює з президентом України Петром Порошенком стан виконання мінських домовленостей, санкції, запроваджені Заходом проти Росії через її дії в Україні, економічні й політичні реформи в Україні.

XS
SM
MD
LG