Доступність посилання

ТОП новини

Планований замах на Геращенка є елементом низки злочинів в Україні, замовлених ззовні – Аваков


Президент України Петро Порошенко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков
Президент України Петро Порошенко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що планований замах на народного депутата Антона Геращенка є одним із низки злочинів, замовлених ззовні, для здійснення в Україні. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Замах на Антона Геращенко, якому запобігла СБУ, – елемент в ланцюзі ряду злочинів, що утворюють систему з центром впливу поза Україною. Нацполіція і СБУ мають факти і матеріали розслідувань іще стосовно цілої низки епізодів, як скоєних, так і попереджених убивств, розроблених злочинцями за схожою схемою, в тому числі і резонансних», – написав Аваков.

Він додав, що правоохоронні органи нині розглядають можливість оприлюднення деяких матеріалів про справи щодо «підісланих кілерів».

Співробітники Служби безпеки України напередодні затримали двох раніше судимих громадян України, які, як заявив голова СБУ Василь Грицак, за вказівкою ФСБ Росії, готували замах на народного депутата України. Вже сьогодні радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що цим депутатом мав стати Антон Геращенко.

За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а суд заарештував підозрюваних на два місяці.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Геращенко: проект «Миротворець» працюватиме незалежно від того, живий я чи ні

Антон Геращенко подякував СБУ за порятунок свого життя​

XS
SM
MD
LG