Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ вночі атакували Харків ракетою С-400 – прокуратура


Наслідки російської атаки в Харкові, 10 травня 2024 року
Наслідки російської атаки в Харкові, 10 травня 2024 року

Війська РФ завдали удару по Харкову ракетою типу С-400 з території Бєлгородської області РФ – такими є попередні дані обласної прокуратури.

За фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) правоохоронці розпочали досудове розслідування.

За даними слідства, ракетний удар по Київському району Харкова був приблизно о 3:20 10 травня. У прокуратурі повідомляють про пряме влучання російської ракети у приватний житловий сектор – загорілись будинки, прилеглі приватні домоволодіння та господарчі споруди зазнали пошкоджень.

Раніше місцева влада повідомляла, що через нічну російську атаку на Харків постраждали дві людини, серед яких є 11-річна дитина, пошкоджені 12 будинків.

У ніч на 10 травня противник застосував десять ударних БПЛА типу Shahed-131/136 із території тимчасово окупованого Криму та дві зенітні керовані ракети С-300/С-400 із Бєлгородської області РФ у напрямку Харківщини. За даними Повітряних сил ЗСУ, сили ППО знищили всі десять ударних БПЛА у межах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова і Харківщини. Як заявив міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні верифікували дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації припускають, що кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

Форум

XS
SM
MD
LG