Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки, церква – поліція


Наслідки обстрілів Вовчанська, травень 2023 року (ілюстративне фото)
Наслідки обстрілів Вовчанська, травень 2023 року (ілюстративне фото)

Російські війська двічі протягом дня обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджені житлові будинки, церква і магазин, повідомила поліція області.

«О 14:10 росіяни завдали ударів по місту Вовчанськ, попередньо, трьома КАБами. Внаслідок ударів пошкоджені вісім житлових будинків, територія кладовища і комунального підприємства «Благоустрій». Поранення отримав 52-річний цивільний чоловік, який їхав на велосипеді та потрапив під обстріл. Потерпілого доставили до лікарні», – йдеться в повідомленні.

«Близько 17:25 військові РФ обстріляли Вовчанськ. Пошкоджено церкву і магазин», – додали в поліції.

Там повідомили про відкриття кримінальних проваджень за фактом порушення законів і звичаїв війни.

У поліції також нагадали, що 18 квітня опівдні російські війська з ЗРК С-300 вдарили по селу Сороківка Харківського району. Внаслідок обстрілу пошкоджена будівля будинку культури, постраждав 45-річний цивільний чоловік, якого шпиталізували.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова і Харківщини. Як заявив міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG