Доступність посилання

ТОП новини

Голова Військового комітету НАТО в Києві: «було б серйозною історичною помилкою дозволити Путіну перемогти»


«З нашою допомогою Україна може перемогти і переможе. Ви не самі. НАТО підтримує вас», – сказав адмірал
«З нашою допомогою Україна може перемогти і переможе. Ви не самі. НАТО підтримує вас», – сказав адмірал

Україна має перемоги у війні з Росією при допомозі Заходу, наголосив голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер, виступаючи на Київському безпековому форумі 21 березня.

«Було б серйозною історичною помилкою дозволити президенту РФ Путіну перемогти. Це було б небезпечно для всіх нас. Тому що результат цієї війни сформує долю світу», – сказав Бауер.

Він додав, що Путін зробив дві стратегічні помилки: недооцінив рішучість України і недооцінив єдність НАТО.

«З нашою допомогою Україна може перемогти і переможе. Ви не самі. НАТО підтримує вас», – сказав адмірал.

За словами Бауера, його візит – це перший візит військової делегації НАТО в Україну після широкомасштабного вторгнення Росії, і він «є свідченням того, що НАТО й Україна ближчі, ніж будь-коли».

«З кожним днем ми стаємо ближчими, більш сумісними. Разом ми робимо все для того, щоб Україна стала членом нашого Альянсу. Прапор Швеції не буде єдиним синьо-жовтим прапором у штаб-квартирі НАТО», – сказав він.

У січні голова Військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Роб Бауер заявляв, що альянс потребує «трансформації підходу до ведення війни». Згодом він додав, що Захід повинен готуватися до «всеосяжної війни» з Росією.

В останні тижні західні лідери висловлюють тривогу у зв’язку із ситуацією на фронті в Україні, оскільки українські сили, які намагаються стримувати російські війська, відчувають брак боєприпасів, а американський пакет військової допомоги Києву на суму в 60 мільярдів доларів досі не ухвалений Конгресом.

Форум

XS
SM
MD
LG