Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012 знову під загрозою? Футбольні керівники кажуть, що ні


Київ – Якщо у визначений УЄФА термін у Варшаві та Києві не буде збудовано стадіонів, Польща та Україна втратять право на проведення Євро-2012 – таку заяву зробив днями президент Європейського союзу футбольних асоціацій Мішель Платіні. Такі різкі заяви Платіні змусили керівників федерацій футболу України і Польщі зібратись на нараду у Києві, щоб обговорити нинішній стан речей. Після закінчення наради керівники футбольних союзів двох країн зустрілися з журналістами і розповіли про проблеми побудови стадіонів, співпраці з владними інституціями та іншими проблемами:

Стадіони у Варшаві і Києві нині цілком придатні для зйомок чергового бойовика про Апокаліпсис: поле, заросле бур’янами, зруйновані трибуни… Але у столиці України на стадіоні вже облаштувались будівельники і, за твердженнями міністра у справах сім’ї та молоді Юрія Павленка та Київської міської держадміністрації, реконструкція головної футбольної арени країни проходить згідно з визначеними термінами.
Чи ці бадьорі заяви відповідають дійсності? Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс відповідає так: «Без розуміння державними органами влади – і національними, і місцевими – нам буде складно діяти в унісон. Але таке розуміння є, тож можна констатувати: Україна і Польща разом долають труднощі, вчаться співпрацювати і знаходити правильні шляхи розв’язання наявних проблем. Ми будемо добре робити свою справу, щоб достойно провести турнір – на найвищому рівні!»
Як посуваються «стадіонні» справи у Польщі, говорив журналістам новообраний президент Польського футбольного союзу Ґжеґож Лято: «Я обіцяю вам, що Польща виконає усі роботи з підготовки до Євро-2012 у визначений термін, і стадіони, які зараз будуються або реконструюються, будуть готові, відповідно до вимог, прийняти матчі чемпіонату. Ідеться у першу чергу про футбольні арени у Варшаві і Познані».
Обидві країни впевнені в успіхові
Досвід підготовки Австрії і Швейцарії до спільного проведення Євро-2008 свідчить: головне – налаштувати координацію між центральною і місцевою владою і приватним бізнесом, а також знайти спільну «правову мову», враховуючи різницю між національними законодавствами країн, що приймали європейський чемпіонат минулого літа, поінформував пресу оперативний директор УЄФА Мартін Каллен. За його словами, у випадку з Австрією та Швейцарією, як і у випадку з Україною і Польщею, йшлося про одну спільну заявку від двох держав, кожна з яких має свою специфіку.
Але, незважаючи на міжнародну кризу, на політичні труднощі у Польщі та Україні, керівники футбольних організацій двох країн переконані: все буде зроблено вчасно.
А Григорій Суркіс підсумував: «Пан Платіні у заяві сказав: не потрібно розмовляти на тему «бути чи не бути Україні з Польщею». Тільки разом – до перемоги!»
(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG